Älvestad hembygdsförening
Julbord i hembygdsgården 2015
Sjätte December var det dags för det årliga julbordet arrangerat av Hembygdsföreningen. Platsen var naturligtvis Hembygdsgården och ansvarig för att all den goda maten kom på borden var som vanligt Brith Johansson. Cirka 75 personer lät sej väl smaka av julmaten och ingen behövde gå hungrig därifrån. Där fanns allt som ska vara på ett julbord, skinka, köttbullar, janssons frestelse, omeletter, sylta, sill, bruna bönor och inte minst; dopp i grytan. Ris a la Malta och chokladpudding till dessert och kaffe och peppakaka för att avrunda hela måltiden.
“Husmor” Brith visar vad som döljer sig i grytorna
Julbord i hembygdsgården 2017
Husmor Brith.
Andra Advent anordnades det traditionella julbordet i Hembygdsgården. Brith och Gutte ansvarade för att all maten kom på bordet. All den vanliga traditionella julmaten fanns där, både varm och kall och naturligtvis “dopp i grytan”. C:a 90 gäster lät sig väl smaka och  avslutade med ris a´la Malta och chokladpudding med kaffe. Tack för en trevlig söndagseftermiddag.
Delar av “kökspersonalen”, Marianne, Gutte, Tommy, Kjell och Brith, fick till slut sätta sig och njuta av den goda maten också.
Förväntansfulla matgäster...
..och det här var värt att vänta på.
Foto: Ingrid Hallendorff och Micaela Nilsson