Älvestad hembygdsförening
Övernattning på Ungdomsgården 2-3 jan 2017
Vårterminen tjuvstartade den 2-3 januari med övernattning och LAN i bygdegården. Tjugo ungdomar roade sig med att titta på film, spela fotboll och inte minst LAN:a. Tillfälle gavs att prova på den nya VR-tekniken (Virtual Reality), och ungdomarna kastade sig rakt in den nya tredimensionella spelvärlden utan nån som helst fruktan. På kvällen serverades taco med tillbehör, tillagat av chef Viktor, som fick godkänt i sin nya roll som “mattant”, nu när Åsa har slutat. Det serverades frukost på morgonen och framemot middagstid begav sej ett belåtet gäng ungdomar hemåt.
De nya tekniken, VR, var populär att prova på.
Inte så många som sov på natten, men möjlighet fanns.
LAN = Local Area Network
Chef Viktor utövar sin konst.
Ledarna behöver koppla av lite grann ibland också.
Matdags. Mycket gönsaker.....
Två trötta ledare efter väl förrättat värv.
Heldag på UG, höstlovet 2018
Fredagen den 2 november, under höstlovet, anordnade UG en heldag på ungdomsgården. Man startade kl 10 och höll igång fram till 22 på kvällen. Det anordnades skattjakt, LAN, pyssel m.m. Till lunch serverades pasta med skinksås och på kvällen kalasades det på pizza. Vi vill tacka de föräldrar och övriga som hjälpte till under dagen och gjorde det möjligt att genomföra dagen. Tack.
Lunch. Pasta och skinksås serverades.
LAN
Pizza på kvällen.
Skattjakt
Roliga spel.
LAN
UG på Prison Island jullovet 2018
Den 27 december var UG på Prison Island i Linköping. Resan gjordes med buss från Hembygdsgården. På Prison Island ska man lösa uppgifterna i fängelsecellerna tillsammans med sina lagkamrater på så kort tid som möjligt. Svårighetsgraden varierar. Tjugo barn och ungdomar hade väldigt roligt under eftermiddagen som avslutades med fika på PI.
Två nöjda ledare, Micka och Emma
Fika efter förrättat värv.
På väg